Om

Historie

Jeg har alltid hatt stor glede av å arbeide med tre. I 2012 bygde jeg et snekkerverksted på tomta mi og har hatt snekkerverkstedet som bi-inntekt siden. For noen år siden begynte jeg på utviklingen av metode og design for skrin. Med økende etterspørsel startet jeg Waahlberg Skrinmaker i september 2020.

Materialene

Jeg legger vekt på at materialene skal være lokale og skjært av små uavhengige sagbruk. Jeg kjøper materialene ru og gjør justering og høvling selv. Det meste av materialene er fra Telemark.

Produkter

Jeg har noen standardtyper av skrin, men lager gjerne på bestilling. I tillegg til skrin lager jeg nøkkelringer, merkelapper, dørskilt og håndkleholdere. Jeg har to CNC maskiner med fres eller laser slik at jeg kan gravere navn eller logo på skrinene. Jeg tar også oppdrag med å gravere på andre produkter.

Utførelse

Standard skrinene lager jeg av 6.5mm tre, 4mm i lokket, finer i bunn. Innredninga lager jeg av 2.6mm, gjerne med en kontrast til selve skrinet. Skrinet blir laget av ett stykke tre, slik at mønsteret i treet blir kontinuerlig. Hjørnene blir gjæret med ekstra hjørne forsterkere, og topp og bunn blir felt inn i et spor. Dette er for at treet skal få bevege seg med skiftende luft fuktighet. Typisk består «No.1 Skrin til bunad sølv» av 36 deler, ca. 140 kutt med sag, ulik fresing og boring til hengsler. Alle delene blir pusset for hånd.

Merkeordning

Waahlberg Skrinmaker er med i merkeordningen Norwegian Made som er et merke for bærekraftige kvalitetsprodukter laget i Norge.