Hvordan bestille et skrin?

Et skrin har tre dimensjoner, bredde, dybde og høyde.

Disse målene trenger jeg å vite, enten innvendig mål eller utvendig. En fin måte å gjøre dette på, er å legge de tingene en skal ha i skrinet utover på et ark, tegne opp og skrive på mål. For eksempel slik:

I tillegg til disse målene trenger jeg minimum høyde. Det er det samme for meg om det brukes cm eller mm, men det er fint å være konsekvent. Siden dette er innvendige mål, må jeg legge på for innredning og veggen for å finne utvendige mål. På et skrin av denne størrelsen bruker jeg typisk 8mm i veggen og 4mm på innredning. Total dybde blir: rom 35+35+35= 105mm, 4x4mm innredning= 16mm og veggen 2x8mm = 16mm. Totalt 137mm. Dette trenger ikke du strengt tatt å bry deg om, men bare for å forstå hvordan det er. Her er tolkninga mi av tegninga over:

Hengsler. Den fins en hel del hengsler å velge i, men jeg foretrekker å bruke innstikk hengsler. De er solide og sitter godt. Hengslene er 5mm, så for å bruke de må jeg ha minimum 6mm gods i skrinet, men foretrekker 8mm. Her er et lite skrin med 6mm og bilder av hengslene:

Hengsler sett fra baksiden.


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.